Overweeg je om Creator Coins te kopen, of om je eigen Creator Coin te maken? Dan kunnen de volgende tien tips je helpen om veel problemen te voorkomen!

TIP: beluister ook deze aflevering van de BitClouters Podcast!

Investeren in Creator Coins

  1. Weersta het FOMO-gevoel (‘Fear of Missing Out’). Neem de tijd om de persoon ‘achter de coin’ goed te leren kennen. Zijn de volgers van die persoon ‘legitiem’? Is voor jou 100% helder wat die persoon eigenlijk voor plannen heeft? Zijn die plannen ook uitgekomen?
  1. Veel projecten worden opgestart en al snel weer beëindigd. Soms met een “rug pull”. Daar wil je niet het slachtoffer van worden. Stap dus niet met teveel te vroeg in, tenzij je heel veel vertrouwen hebt in de (reputatie van de) persoon achter de Creator Coin. Kijk ook eens op ProsperClout.com, een website waar je kunt zien wat de geschiedenis van de creator coin is.
  1. Spreid je risico! Als je in 10 projecten investeert: 2 worden clowns (grote verliezen), 7 worden eigen geldjes en één wordt je eenhoorn, het project dat ‘door het dak gaat’ en veel geld oplevert.
  1. De basis van elke Creator Coin is NIET de dollar, maar de $DeSo. Het kan dus lijken alsof de prijs van een Creator Coin stijgt, terwijl eigenlijk alleen maar de prijs van $DeSo is gestegen. En andersom! De prijs van $DeSo kan dalen (en dus ook de prijs van de Creator Coins waarin jij hebt geïnvesteerd), maar met die Creator Coins is helemaal niets aan de hand.
  1. Ga ethisch te werk. Koop geen creator coins met voorkennis, bijvoorbeeld. Het is (nog) niet strafbaar, maar de blockchain is heel transparant. Als je een reputatie te verliezen hebt: dit is de manier.

Je eigen Creator Coin maken

  1. Koop eerst je eigen coins! Je Founders Reward staat niet voor niets op 100%. Schakel je coins pas vrij (door je Founders Reward aan te passen) als je vindt dat je genoeg van je eigen coins hebt aangeschaft.
  1. Denk goed na over je Founders Reward. Te hoge rewards schrikken af (investeerders krijgen veel minder dan waarvoor ze betalen), te lage rewards worden door sommige investeerders gezien als een manier om snel veel kopers te lokken en dan een ‘rug pull’ te doen.
  1. Als je nog geen ‘clout’ (reputatie) hebt: laat duidelijk aan je volgers weten wat je ‘exit-strategie’ is met je Creator Coins. Onthoud: zodra je verkoopt, zien al je investeerders dat.
  1. Koop gerust je eigen Creator Coins bij. Dat schept alleen maar vertrouwen.
  1. Maak geen content om ‘meer investeerders te trekken’. Dat werkt vaak de verkeerde kant op. Blijf gewoon je authentieke zelf.